HTML

kreatív klaszter

Klaszterünk a dél-dunántúli régió kulturális (kreatív) ipari vállalkozásait, intézményeit szervezi klaszterbe. A kulturális háttértevékenységek és a kreatív tevékenységek indusztriális és működési szabályrendszerének kidolgozása és inkubálása.

Friss topikok

Szigetvári Takarék

2009.10.14. 10:07 klaszterpécs

European Accents in Perm - 1. hálózati konferencia

2009. őszén indult a Dél-dunántúli Kulturális Ipari Klaszter (DDKIK) kezdeményezése, mely új színt és nemzetközi lehetőségeket hoz a pécsi művészek, kulturális menedzserek számára. Egy első találkozó mindig magában hordozza azt a furcsa kettős érzést, hogy birtokában vagyok egy csomó információnak, de mégsem tudom pontosan mi vár rám, mit hozhatok ki ebből a projektből. Ezt tapasztaltam én is, és azok a pécsi művészek, szakemberek is, akik tagjai voltak az oroszországi Permben járt 14 fős delegációnak.

A négy napos rendezvény egy ún. infó bazárral vette kezdetét, ahol kötetlenül ismerkedtek a résztvevők egymás munkáival. Érdekes volt látni, amin a három városból (Perm, Duisburg, Pécs) érkezett résztvevőket, akik bár különböző szakmai és kultuális háttérrel bírnak, hamar megtalálták a közös hangot. A többi napon csak segíteni kellett a közös munkát, a résztvevők egymás után dolgozták ki a különböző művészeti projektek ötleteit. Miért fontos ez? Mert a 18 hónapos program végén 8 közös művészeti projektet mutatunk be a három városban. Célunk, hogy nem csak a résztvevőket hozzuk össze a közös munka segítségével, hanem a lakosságot is bevonjuk a projektbe. A feladat ugyanis nem egy múzeumban, kiállítótérben, koncertteremben bemutatható kiállítást, koncertet stb. összehozni, hanem művészeti eszközökkel felfedezni a városokat. 

Az első találkozónak vége lett, most a művészeti projektekre várjuk az ötleteket november 15.-ig. A program továbbra is nyitott, csatlakozni mindig lehet: www.perm-duisburg-pecs.eu!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: pécs együttműködés kultúra klaszter


A bejegyzés trackback címe:

https://klaszter.blog.hu/api/trackback/id/tr101449134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása